Man geliquideerd in Amsterdam-Oost (UPDATE)

Bij een schietpartij in Amsterdam-Oost maandagavond rond 23.15 is een 34-jarige Amsterdammer neergeschoten. De politie laat dinsdagochtend weten dat de man in het ziekenhuis aan zijn verwondingen is overleden. Hij was een ‘bekende’ van de politie.

Op de hoek van de C. van Eesterenlaan en de Borneokade werd de Amsterdammer neergeschoten. Agenten troffen de gewonde man aan bij de Entrepotweg. Hij had verschillende verwondingen en werd naar het ziekenhuis overgebracht, in de loop van de nacht is hij daar overleden. Getuigen zeiden tegen AT5 dat de politie zeker negen hulzen zou hebben gevonden. Het Parool sprak een getuige die zegt gezien te hebben dat het slachtoffer achterna werd gezeten door twee andere mannen. Eén van hen zou met een geweer hebben gevuurd op het slachtoffer. 

Getuigen

Ooggetuigen hebben na het schietincident een donkergekleurde scooter weg zien rijden in de richting van de Panamalaan. Er is nog niemand opgepakt. De politie heeft de hele nacht onderzoek gedaan en een deel van de omgeving was dinsdagochtend nog afgezet.