‘Man gemarteld en vermoord vanwege ripdeal’

De 33-jarige Hilal Makhtout uit het Belgische Genk werd gemarteld met een lasbrander en daarna vermoord terug gevonden in een vakantiehuisje in het plaatsje Forzee in Wallonië. Volgens Belgische media onderzoeken rechercheurs het scenario dat de moordpartij een wraakactie is voor een ripdeal ter waarde van zo’n 15.000 euro.

Makhtout zit zaterdag met een vriend in zijn garage achter zijn woning een jointje te roken als 3 à 4 mannen met bivakmutsen binnenvallen. Ze slaan Makhtout met een hamer op zijn hoofd, binden hem vast en gooiden hem en de aanwezige vriend in een auto. De vriend wordt korte tijd later vrijgelaten onder de bedreiging dat als hij iets tegen de politie zou zeggen, met hem hetzelfde zou gebeuren als bij Makhtout.

Gemarteld

Vier dagen later vindt de verhuurder van een vakantiehuisje in Forzee het stoffelijk overschot van Hilal Makhtout in zijn gîte. Het lijk vertoont sporen van ernstige mishandeling. Het slachtoffer zou onder andere met een lasbrander zijn gemarteld. Wat zich precies heeft afgespeeld tussen het moment van de ontvoering en de vondst van het stoffelijk overschot is nog niet bekend gemaakt. Het is ook niet duidelijk of Makhtout in het vakantiehuisje zelf is vermoord.

De Belg zou gokverslaafd zijn geweest en schulden hebben gehad en was daardoor mogelijk overgegaan tot een ripdeal.

Arrestaties

Er zijn inmiddels 3 verdachten aangehouden: 2 broers bij wie Hilal Makhtout inwoonde en een Italiaanse twintiger. Waarvan zij precies worden verdacht heeft de politie nog niet gemeld. Het onderzoeksteam is nog op zoek naar andere betrokkenen. De drugsdealers die Makhtout opgelicht zou hebben bij de ripdeal, hebben mogelijk buitenlandse gangsters ingeschakeld voor hun wraakactie. Volgens de vriend die getuige was van de ontvoering, sprak een gemaskerde man met een Nederlands accent. Er was ook een Franstalige man bij, zo schrijft Het Laatste Nieuws.