Man gemarteld voor 400 euro

Een 25-jarige man heeft begin dit jaar in een woning in Rotterdam een martelgang moeten doorstaan die was bedoeld om hem te dwingen een schuld van €400,- te betalen.De vijf verdachten hebben onder andere gebruik gemaakt van een levende slang en schorpioenen.

In de woning van verdachte Elder E. (20) in Rotterdam zou alles zich af hebben gespeeld. De foltering van het slachtoffer bestond uit het afscheren van zijn haar, op zijn rug slaan met een riem, op zijn handen slaan met een ijzeren pijp en hij kreeg een masker op voor de martelingen nog erger werden.

Schorpioenen

Het slachtoffer kreeg een slang om zijn nek en werd gedwongen om zijn hand in een pot met levende schorpioenen te steken. Ook werd er een sigaret op zijn oor uitgedrukt en zijn vingers met een aansteker verbrand. Volgens de aanklacht is dit alles ingezet om de man, een kennis van de verdachten, te dwingen zijn schuld van €400,- te voldoen.

Meer aan de hand

De advocaat van de vier medeverdachten, Luciano Nerwood, noemt het een horrorspektakel maar vraagt zich ook af of het allemaal te doen is geweest om alleen die schuld. ‘Dat ze zó ver zijn gegaan voor zo’n bedrag, is heel opmerkelijk ,' zegt hij. 'Het is niet ondenkbaar dat er een ander verhaal achter zit.'

Ook justitie is het daar mee eens. 'Het gaat om een afpersing voor een paar honderd euro, maar vermoedelijk gaat het om iets anders.'

Stilzwijgen

Tot nu toe is de enige die een verklaring af heeft gelegd Elger E., in wiens huis alles zich af heeft gespeeld. Hij wijst medeverdachte Leonardo B. (25) als dader aan. Net als de drie andere verdachten, beroept B. zich op zijn zwijgrecht. Twee vrouwen van 21 en 25 jaar, die vermoedelijk het slachtoffer naar het huis hebben gelokt, houden de kaken ook stijf op elkaar.