Man gepakt met drugs na achtervolging

De politie heeft zaterdagnacht na een achtervolging bij de Belgische grens een man aangehouden, die in het bezit was van wapens en harddrugs. Hij was ook onder invloed van verdovende middelen.

Midden van de weg

Agenten besloten rond middernacht in Sas van Gent een busje te controleren, waarvan de chauffeur vervolgens niet op stoptekens reageerde en er vandoor ging. Toen de agenten hun zwaailichten aanzetten, verhoogde de man zijn snelheid. Hij maakte het de politieauto onmogelijk hem in te halen, door van links naar rechts te sturen en op het midden van de weg te blijven rijden. Dit meldt de politie vandaag.

Bekende van de politie

Omdat de agenten vermoeden dat de man de Belgische grens over wilde steken, waarschuwden zij hun collega’s daar. Maar nog voordat deze in actie moesten komen, besloot de man te stoppen. De 58-jarige man uit Hoek bleek een bekende van de politie te zijn. Hij had messen en harddrugs bij zich.

Onder invloed

De man is aangehouden door de Belgische politie en naar het politiebureau gebracht. Uit een drugstest bleek dat hij ook onder invloed van middelen was.