Man gepakt voor fraude 9 miljoen

De FIOD heeft dinsdagochtend een 48-jarige man uit Gemert opgepakt omdat hij beleggers voor 9 miljoen zou hebben opgelicht. Dat meldt het OM vrijdag. De man had de beleggers hoge rendementen beloofd, die hij uitbetaalde met het geld van nieuwe beleggers. Daarnaast heeft hij waarschijnlijk enkele miljoenen euro's gebruikt voor privé-uitgaven.

Ook de 49-jarige echtgenote van de man is aangehouden. Zij is niet net als haar man vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank in Den Bosch, maar blijft wel verdachte in de zaak.

De fraude kwam aan het licht na een melding bij Meld Misdaad Anoniem en informatie van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De man heeft waarschijnlijk via internet beleggingen aangeboden met 'gegarandeerde rendementen' tot 24 procent per jaar.

Dat geld zou worden verdiend met heel snelle handel op financiële markten. De man had echter geen vergunning om dergelijke beleggingen aan te bieden.

Sinds 2009 zou de man zeker 9 miljoen euro hebben opgehaald onder tientallen beleggers. Waarschijnlijk is met dit geld flink verlies geleden op de financiële markten.

De man heeft waarschijnlijk voor miljoenen aan privé-uitgaven gedaan. De FIOD en het Functioneel Parket onderzoekt het vermogen van de verdachte nog en hoopt daar binnenkort beslag op te kunnen leggen.