Man (37) zwaargewond bij mislukte ontvoering in Beverwijk (UPDATE)

De politie heeft zaterdagavond na een klopjacht door Beverwijk en Heemskerk vier mannen aangehouden van 25 t/m 41 jaar. Dat gebeurde nadat even daarvoor een 37-jarige Beverwijker was ontvoerd uit een woning in de Melis Stokelaan in Beverwijk. De ontvoerde man raakte zwaargewond.

Bestelbusje

De man werd rond 22.45 door vier mannen ontvoerd in een bestelbusje. De politie zag het voertuig rijden op de Beneluxlaan waarna deze er met hoge snelheid vandoor ging via o.a. de Duitslandlaan in Heemskerk, de Tolweg en de Hoflaan. Bij de achtervolging werd de ontvoerde Beverwijker op de Hoflaan uit de bestelbus gegooid. Enkele agenten bekommerden zich om het slachtoffer en andere politie-eenheden zetten de klopjacht voort. Het slachtoffer bleek zwaargewond.

Schoten gehoord

Op de Luxemburglaan in Heemskerk stopte het busje en probeerden de verdachten tevergeefs te ontkomen. De politie hield in totaal vier mannen aan van 25 t/m 41 jaar. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd en de recherche heeft een onderzoek ingesteld. Tijdens de achtervolging werden meerdere goederen uit de bestelbus gegooid. Op straat zou de politie minstens twee wapens hebben gevonden. Buurtbewoners zeggen dat ze schoten hebben gehoord. De recherche onderzoekt of er daadwerkelijk is geschoten.

Motief onbekend

Over het motief van de ontvoering en de identiteit van daders en slachtoffer is nog niets bekend. Op social media gaan geruchten dat de ontvoerde man een “jonge jongen” zou zijn. De politie kan dit niet bevestigen.