Man gewond na schietpartij in Antwerpen

Bij een schietpartij in Antwerpen is zaterdagavond een man neergeschoten. Hij werd in een been geraakt, nadat een aantal kogels op hem was afgevuurd. Getuigen zouden meerdere betrokkenen hebben zien wegvluchten.

Gewond

De Belgische politie meldt dat het slachtoffer een 29-jarige man uit Wilrijk is, die na het incident gewond naar het ziekenhuis is afgevoerd. Wilrijk is een district van de stad Antwerpen. De schietpartij vond plaats, vlakbij de woning van de man, nabij de snelweg A12 tussen Brussel en Antwerpen. Verschillende mensen waren getuige van de gebeurtenis. Zij meldden dat er meerdere daders bij betrokken waren.

Drie schoten

Het Laatste Nieuws bericht dat er drie schoten zouden zijn gelost, even na acht uur in de avond. Ook zou er sprake zijn van één dader, terwijl er meer mensen vervolgens in auto’s op de vlucht gingen. Op de nieuwswebsite wordt gesproken over ‘mogelijk een mislukte drugsdeal.’

Onderzoek naar oorzaak

De politie van Antwerpen is bezig getuigenverslagen te onderzoeken, meldt VTM Nieuws. Ze geeft aan ‘voorlopig niks kwijt te kunnen over mogelijke daders’. Het onderzoek naar de oorzaak van de schietpartij is ondertussen door de lokale politie overgedragen aan de federale gerechtelijke politie.