Man gooide vijf kilo MDMA uit de auto

Tijdens een staandehouding woensdagmiddag in Eindhoven zagen politieagenten niet dat een verdachte een pakket met vijf kilo MDMA uit zijn auto gooide. Even later werd hij alsnog met de drugs aangehouden omdat hij het pakket langs de weg ging oppikken.

Tankstation

Agenten reden rond 13.15 op de John F. Kennedylaan in Eindhoven achter een auto die ze wilden controleren, omdat de kentekenhouder bekendstaat om drugsdelicten. De agenten gingen voor de auto rijden, gaven de bestuurder een stopteken en lieten hem meerijden naar een tankstation. Tijdens dat ritje hadden ze korte tijd geen goed zicht op de auto. Bij de controle werd niets bijzonders in de auto gevonden. De bestuurder en de agenten gingen ieder huns weegs.

Getuige

Enkele minuten daarna meldde zich een getuige bij de politie. Hij zei achter de aangehouden auto te hebben gereden toen die door agenten naar het tankstation werd geleid. Hij zei te hebben gezien dat de bestuurder een sporttas uit het raam gooide, en dat hij de indruk had dat de agenten dit niet hadden gezien.

De agenten zijn direct teruggereden naar de John F. Kennedylaan. Bij een bosje troffen ze de bestuurder aan bij een sporttas. De man ging er direct lopend vandoor. Even later hielden de agenten hem in Amatastraat aan.

Tienduizenden pillen

De 31-jarige verdachte ging mee naar het bureau. Daar stelde de politie vast dat er in de tas vijf kilo MDMA zat. MDMA is de werkzame stof in xtc-pillen. Vijf kilo MDMA is goed voor tienduizenden zwaar gedoseerde pillen.

De 31-jarige man was overigens niet de kentekenhouder van de auto. Hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij zit vast voor verhoor en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De auto waarin hij reed en enkele telefoons die hij bij zich had, werden voor onderzoek in beslag genomen.