Man gooit koffer met coke uit hotelraam

Een 39-jarige Ierse man heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vanuit zijn hotelkamer in het oude centrum van Valencia een koffer die vol zat met cocaïne uit het raam gegooid. Volgens de Spaanse krant El País had de man net ingecheckt toen hotelpersoneel schrok van een harde klap op de binnenplaats van het hotel. Toen het personeel de inhoud van de opengesprongen koffer zag, belden ze de politie.

Vernielingen

In de kamer vond de politie nog meer pakken cocaïne. In totaal werd 55 kilo cocaïne in beslag genomen. Volgens de politie was het zuivere cocaïne die op straat en versneden rond de 5,5 miljoen euro had kunnen opbrengen. In de kamer waren vernielingen aangericht in de badkamer en in het plafond. De Ier had ook het rooster van de airconditioning gedemonteerd.

Buiten zichzelf

De politie vermoedt dat de man op de vlucht was voor andere drugshandelaren en probeerde de cocaïne te verstoppen in de kamer. Daarbij is hij kennelijk in paniek geraakt. De Ier, P.G., was volgens het hotelpersoneel erg zenuwachtig, hij was 'buiten zichzelf en had een verwilderde blik'. Hij had volgens de politie overigens geen criminele antecedenten.