‘Man gruwelijk gemarteld na ripdeal bij ziekenhuis’

Een Eindhovense man is vorige maand door een criminele groep twee dagen gemarteld. Aanleiding was een ripdeal van een partij cocaïne. Dat meldt De Telegraaf donderdag.

Foto is ter illustratie

Ontvoering

Het zou gaan om de ontvoering van een 37-jarige man uit Heumen, op 23 februari. De krant schrijft dat hij werd ingezet als tussenpersoon, door een groep kampers die eerder een ripdeal uitvoerden. De krant baseert zich op bronnen ‘dichtbij het politie-onderzoek.

De ripdeal bestond eruit dat de kampers een smokkelroute naar Engeland aanboden aan een andere criminele groep. Dit zou gebeuren via de omgekochte helikopterpiloot van het Nijmeegse Radboudziekenhuis.

Bestolen

Dit bleek echter een verzinsel te zijn, waarna de coke bij het ziekenhuis in de handen van de groep kampers verdween. Omdat zij daarna op Telegram opnieuw de smokkelroute aanboden, besloot de bestolen groep onder andere namen opnieuw toenadering te zoeken.

Bij het overdragen van de nieuwe partij coke, ontvoerden zij de tussenpersoon bij het Van der Valk-hotel in Eindhoven: het 37-jarige slachtoffer.

Hij werd daarop gruwelijk mishandeld. Er werd onder het woord DIEF op zijn voorhoofd gekerfd. Een deel van zijn oor en twee vingers zouden zijn afgeknipt.

Drugsbaas

De coke zou op krediet geleverd zijn door handlangers van Jos Leijdekkers, beter bekend als ‘Bolle Jos’, een voortvluchtige drugsbaas uit Breda die eerder op de Nationale Opsporingslijst is geplaatst. Zijn advocaat reageert niet op het verhaal tegenover De Telegraaf.