Man van honderd kraken krijgt zeven jaar cel

Een Tilburger die volgens het Openbaar Ministerie mogelijk meer dan honderd keer ingebroken heeft in anderhalf jaar heeft van de Bossche rechtbank zeven jaar cel gekregen. Het Eindhovens Dagblad schrijft dat deze Brahim S. (26) vooral zijn slag sloeg in dorpen in de driehoek Eindhoven-Den Bosch-Tilburg.

Grote huizen

Hij had een vaste modus operandi: hij koos alleenstaande en grote huizen uit waar hij overdag inbrak. Dan waren veel mensen niet thuis en staan beveiligingsinstallaties vaak uit. Hij nam alleen geld en sieraden mee.

In het pleidooi karakteriseerde het Openbaar Ministerie S. als een meesterinbreker. Mogelijk heeft hij langer dan anderhalf geopereerd. Hoeveel kraken hij pleegde is niet te zeggen. Volgens de officier van justitie waren het er in ieder geval honderd.

Veel werk

Het onderzoek betekende veel werk voor het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) dat onder meer afdrukken van schoenen en breekijzer moest vergelijken zo’n 150 inbraken.

Uiteindelijk legde de officier dertig inbraken ten laste en eiste de maximale straf van acht jaar. De rechtbank vond niet alle zaken sterk genoeg.