Man in brand gestoken in garagebox (UPDATE4)

In Breda is maandagavond een man die was vastgebonden in een garagebox in brand gestoken. Volgens de politie is hij dinsdagochtend overleden. Het slachtoffer is een 49-jarige man uit Breda. Hij werd nog uit de  garagebox aan de Sparrenweg gehaald en in een woning in de buurt onder een douche gezet.

Autobedrijf

Volgens BN/De Stem was hij nog aanspreekbaar toen hij naar een ziekenhuis in Rotterdam werd vervoerd. BN/De Stem meldt dat het gaat om Ger van Zundert, eigenaar van autobedrijf A&R, een Fiat-specialist. Dinsdagochtend is hij toch aan zijn verwondingen overleden. De politie gaat ervan dat er een gerichte actie is geweest en zoekt meerdere daders. De recherche is een onderzoek gestart. Volgens de politie zijn de daders mogelijk in een VW Caddy weggereden.

Het slachtoffer heeft in het ziekenhuis nog een verklaring afgelegd, aldus de politie.

Zakelijk conflict

De politie kwam na een melding rond 21.15 met kogelwerende vesten ter plaatse. De melder had ook gesproken over een bom.

De Sparrenweg ligt in Tuinzigt, een volksbuurt in Breda. Buurtbewoners vertelden aan De Telegraaf dat het slachtoffer een afspraak had met mensen met wie hij een zakelijk conflict zou hebben. Hem zou ook een pistool tegen het hoofd zijn gehouden.

In 2017 was Van Zundert volgens bronnen van Crimesite al doelwit van een actie van een 50-jarige Bredase crimineel die met een handgranaat en brandbommen dreigde bij het bedrijf van Van Zundert om een zakelijk verschil van mening. Deze man kreeg volgens BN/De Stem 240 uur werkstraf gehad en 10 maanden voorwaardelijke celstraf. Buurtbewoners vermoeden dat het zakelijk conflict nog steeds speelde.