Man in R’dam gepakt voor Belgische moordzaak

Een 49-jarige Nederlander is in Rotterdam gearresteerd vanwege de vondst van een dode vrouw in Vlaanderen in 2010. Lange tijd was onduidelijk wie het slachtoffer was, maar toen eenmaal duidelijk was dat het ging om een 26-jarige Bulgaarse, kwam de zaak in een stroomversnelling.

Het lichaam van de vrouw werd in augustus 2010 door kitesurfers in de duinen bij Zeebrugge gevonden. De vrouw had geen papieren op zak en de politie wist lange tijd niet wie het slachtoffer was. Er is een gezichtsreconstructie van het slachtoffer gemaakt en er is diverse keren een oproep gedaan op de (Nederlandse) televisie, maar dat leverde niets op.

Pas toen de moeder van het slachtoffer vorig jaar aangifte deed van vermissing, kon met een dna-test de identiteit van de vrouw worden vastgesteld. Het ging om een Bulgaarse vrouw die illegaal in Rotterdam leefde.

De Belgische overheid heeft gevraagd om uitlevering van de verdachte. Het gaat om een man met de Nederlandse en Turkse nationaliteit. Over zijn identiteit of relatie met het slachtoffer wil de politie niets zeggen.