Man is verdachte in Limburgse vermissingszaak

Mark B. wordt er door de politie van verdacht zijn vrouw Suzanne tegen haar wil te hebben meegenomen naar Spanje. De Spaanse politie heeft hem aangehouden. Het  echtpaar uit Limburg blijkt in het Spaanse Granada te zitten en is mogelijk verwikkeld in problemen rond een drugsdeal.

De twee werden al weken vermist en familie was wanhopig naar ze op zoek. De politie in het Spaanse Granada heeft laten weten dat er contact is geweest met het vermiste echtpaar Suzanne en Mark B. Suzanne heeft zich zaterdag bij het politiebureau in Granada gemeld en is daar opgevangen. De twee verdwenen twee weken geleden onder verdachte omstandigheden uit hun huis in Helden. Suzanne stuurde berichten aan haar kinderen, waarin ze ondermeer zei dat er ‘gemene mannen’ in haar huis waren, en vraagt ze ‘niet op te geven met zoeken naar haar en Mark’. De volgende dag zijn de twee spoorloos verdwenen. In hun huis vond de politie in een grote ravage bloedsporen en sledes van vuurwapens.

Emotioneel

Suzanne stuurde emotionele berichten die op een afscheid duidden: ‘Ik hou zielsveel van jullie. Jullie zijn mijn lust en mijn leven. Vergeet dat nooit.’ En: ‘Mijn lieve jongens, kijk elke avond om 20:00 uur naar de lucht en denk aan ons. Dan zeg ik elke avond dat ik van jullie hou en dat ik trots op jullie ben’.

Dwang

Volgens bronnen van de Limburgse tv-zender L1 hield Mark zijn vrouw gedwongen vast. Zij wist te ontsnappen en meldde zich bij de Spaanse politie. De politie houdt er ook rekening mee dat het echtpaar in een drugsdeal verzeild is geraakt. Het zuiden van Spanje is berucht om de vele drugshandelaren die er werken en wonen.