Man krijgt 22 mio na politieoptreden (VIDEO)

Een man in Cleveland, Ohio, heeft van een jury 22 miljoen dollar schadevergoeding toegewezen gekregen omdat politiemensen hem buitensporig behandelden. In 2012 sloegen agenten in East Cleveland hem herhaaldelijk tegen zijn hoofd. Ook sloten ze hem vier dagen lang geboeid op in een bezemkast.

Hersenoperatie

Slachtoffer is de 48-jarige Arnold Black. Hij werd er door de agenten van verdacht drugs in zijn auto te vervoeren. Hij ontkende en er zat ook geen drugs in de auto. Maar de agenten probeerden hem te dwingen prijs te geven waar de drugs verstopt zaten. Ze sloegen hem in elkaar waardoor hij een hersenoperatie moest ondergaan en zijn geheugen tijdelijk kwijtraakte.

Toilet

In het dossier zijn sterke aanwijzingen te vinden dat ten minste één agent teveel had gedronken. Terwijl hij vier dagen in de bezemkast zat opgesloten kreeg Black geen eten of drinken en komt hij ook niet naar het toilet. Zijn advocaat stelt dat zijn cliënt ernstig heeft geleden.

De politie van East Cleveland heeft laten weten van plan te zijn om in beroep te gaan tegen de beslissing tot schadevergoeding.