Man krijgt 8 jaar cel voor doodsteken vriendin

Jack H. (52) uit Hoogerheide is door de rechtbank in Breda veroordeeld tot 8 jaar cel voor het ombrengen van zijn vriendin Lenny Roovers (44). In de vroege ochtend van 10 juli 2018 stak hij haar in hun woning met 254 messteken dood. De vrouw wilde verhinderen dat Jack H. suïcide pleegde, maar dat leidde tot razernij bij de verdachte.

De man belde zelf de politie op de fatale ochtend om te vertellen dat hij zijn partner in de keuken van hun woning aan de Binnenweg in Hoogerheide had doodgestoken.

Anabole steroïden

Eerder was H. cold turkey gestopt met het gebruik van anabole steroïden. Daardoor belandde hij in een depressie, aldus BNdeStem. Daar kwam bij dat H. ook veel dronk. Hij deed 2 zelfmoordpogingen en belandde daardoor in een kliniek in Halsteren.

Afgeslacht

De officier van justitie, die 8 jaar cel had geëist, vond dat Lenny Roovers ‘als een beest was afgeslacht’. De rechtbank zei tegen H.: ‘De hulp die ze u bood, heeft zich op gruwelijke wijze tegen haar gekeerd.’

Ripdeal

Volgens BNdeStem is H. in het verleden meermalen veroordeeld voor (vuurwapen)geweld, onder meer voor een ripdeal met dodelijke afloop in 1995 bij een pompstation aan de A16 bij Zwijndrecht.