‘Man liet meisjes uitkleden voor webcam’

De politie heeft vorige maand een 34-jarige man uit Rotterdam aangehouden, omdat hij tientallen meisjes zich voor de webcam heeft laten uitkleden. Dat meldt het OM donderdag. De meisjes zouden ook seksuele handelingen voor de camera hebben moeten doen.

De man heeft volgens de politie de meisjes zo ver weten te krijgen door ze concertkaartjes te beloven van onder meer de band B-Brave. Hij zou de beelden op zijn computer hebben opgeslagen.

Niet alle slachtoffers gevonden

De politie kwam de man op het spoor nadat een moeder aangifte had gedaan. Later kwam er ook een tweede melding binnen die mogelijk naar de man leidt. Daarom werden eerder dit jaar al spullen van de Rotterdammer in beslag genomen, waaronder computers, een harde schijf en mobiele telefoons.

Daarnaast zijn ruim 600 chats gevonden die de man had met de meisjes. Volgens de politie gaat het vaak om chats met een ‘seksueel karakter’. Ook zijn duizenden afbeeldingen gevonden.

Van de meeste slachtoffers is de identiteit bekend. De politie heeft met hen gesproken. Een aantal heeft aangifte gedaan; anderen denken daar nog over na. Maar waarschijnlijk zijn nog niet alle slachtoffers gevonden.