Onschuldig inzake moord Bont (UPDATE)

Een 52-jarige man uit Groningen die zich in de nacht van donderdag op vrijdag telefonisch bij de politie had gemeld met de mededeling dat hij betrokken is geweest bij de dood van Antoinette Bont is weer vrijgelaten. Na verhoor en een psychische beoordeling bleek dat hij onschuldig was. Video na de break.

 

 

Op 31 juli 1995 is het lichaam van tippelaarster Antoinette Bont (24) door twee mannen in het Winschoterdiep bij het Groningse Zuidbroek gevonden. Het was alleen een ernstig verminkte romp.

 

Later is in het Peizerdiep bij Roderwolde een sporttas gevonden met de ledematen van de vrouw. Haar hoofd is nooit teruggevonden. De moord op de straatprostituee geldt als een van de meest lugubere moorden ooit in Nederland gepleegd.

Antoinette Bont is in 1971 in een woonwagen in Groningen geboren. Met een moeder die niet goed voor haar kan zorgen en een drugsdealer als vader raakt Antoinette op jonge leeftijd verslaafd. Om aan geld te komen voor haar heroïne begint ze te tippelen op de baan in Groningen. Ze doet verschillende pogingen om in afkickklinieken van de drugs te komen, maar eenmaal buiten valt ze steeds weer terug in het oude patroon.

Vorigen week besteedde Peter de Vries aandacht aan de moord.

{youtube}wTqGFHmiV6I{/youtube}