Man met 115.000 euro in de auto

Bij een ANPR-controle (automatische kentekenplaatherkenning) in het centrum van Rotterdam hebben agenten vrijdagavond een koffer met daarin 115.000 euro aan contanten in beslag genomen. De bestuurder van de auto is aangehouden op verdenking van witwassen. Bij de controle zijn vrijdaggavond in het centrum totaal 2738 kentekens gescand. Zo’n 50 voertuigen zijn vervolgens gecontroleerd op het Kruisplein, omdat er een indicatie was voor nadere controle.

De 30-jarige Rotterdammer wilde niet verklaren hoe hij aan die 115.000 euro aan contanten gekomen was. Hij is zaterdag weer op vrije voeten gesteld maar blijft nog wel verdachte. Het geld en zijn auto zijn in beslag genomen.

Bij de controle werden verder twee mannen aangehouden omdat zij reden in een gestolen auto. Door drie personen werd er afstand gedaan van respectievelijk twee messen en een honkbalknuppel. Tien personen bleken een gebruikershoeveelheid verdovende middelen bij zich te hebben. Dit is in beslag genomen. De bestuurders moeten verplicht op gesprek bij het CBR.

De belastingdienst nam drie voertuigen in beslag wegens achterstallige betalingen en liet ook 3161 euro contant afrekenen.