Man met big shoppers vol met crystal meth langer vast

Man met big shoppers vol met crystal meth langer vast

De rechter heeft woensdag besloten dat een man die meer dan 120 kilo crystal meth in zijn auto had langer vastgehouden moet blijven.

Beeld: Methamfetamine, ook wel crystal meth genoemd.

Tip

Op dinsdag 9 april controleerden politieagenten na een tip een auto op de parkeerplaats Raakeind langs de A58, bij Gilze. In het voertuig zat alleen een bestuurder. Tijdens de controle zagen de politieagenten dat de achterbank was neergeklapt en dat de gehele ruimte achter de bestuurder- en bijrijdersstoel tot de achterklep vol stond met bigshoppers vol witte kristallen. Hierop werd de bestuurder, een 33-jarige man uit Tilburg, aangehouden.

Straatwaarde

Na onderzoek bleek dat de verdachte ongeveer 120 kilo methamfetamine in de auto vervoerde. Deze hoeveelheid amfetamine heeft een straatwaarde van ongeveer 9,5 miljoen euro. Naast de drugs werden ook het voertuig en verschillende gegevensdragers in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek naar deze vondst.

De raadkamer van de rechtbank Overijssel in Zwolle heeft woensdag besloten dat de verdachte 90 dagen langer moet worden vastgehouden.