Man neergeschoten in restaurant in Amsterdam (UPDATE)

In de Beethovenstraat in Amsterdam is maandagmiddag een man neergeschoten. Hij is daarbij ernstig gewond geraakt. Volgens getuigen kwam een man in een korte broek een Italiaans restaurant binnen lopen. Vervolgens haalde hij een vuurwapen tevoorschijn waarmee hij een klant, een man met lang zwart haar, neer heeft geschoten. 

Het slachtoffer zat aan een tafeltje, in de buurt van een koffiezetapparaat. De man was regelmatig in het Italiaanse restaurant te vinden. Tijdens de schietpartij zouden meerdere klanten in de zaak zijn geweest. Getuigen melden aan Crimesite dat de man in zijn hoofd zou zijn geraakt. Het Parool schrijft dat het slachtoffer met een baby in het restaurant zat.

Kleine man

Volgens een Burgernet-melding is de verdachte een kleine gespierde man van zo’n 1,60 meter. Hij droeg een rood-zwart gestreepte korte broek, een blauw overhemd en had een zwart tasje bij zich. Volgens een getuige zou de verdachte na de schietpartij zijn wapen in een tuin hebben gegooid, zo meldt Het Parool. Inmiddels zou er een vuurwapen met een geluidsdemper zijn gevonden.

Er is nog niemand aangehouden.

(Beeld: twitter)