19-jarige neergeschoten in A’dam-Geuzenveld (UPDATE)

Op de Marga Klompélaan, in Amsterdam-Geuzenveld is kort voor middernacht een man gewond geraakt toen hij werd neergeschoten. De schutter of schutters zijn er vandoor gegaan in een auto. Waarschijnlijk is dat voertuig even verderop achtergelaten en in brand gestoken.

Buren

Omstanders hebben tegen AT5 gezegd dat het slachtoffer bij buren zou hebben aangebeld om hulp te vragen. Twee ambulances en een mobiel medisch traumateam waren ter plaatse maar het traumateam bleek uiteindelijk niet meer nodig. De man was volgens de politie aanspreekbaar toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht.

Frans kenteken

De auto is vijf minuten na de melding van de schietpartij op het Suze Groenewegplantsoen in Amsterdam-Geuzenveld brandend gevonden. Het ging om een Volkswagen Golf met Franse kentekenplaten, die grotendeels uitbrandde. Of de autobrand met de schietpartij te maken heeft, is voorwerp van onderzoek.

Update: volgens de politie is het slachtoffer, een negentienjarige man, een bekende van de politie. Hij heeft het ziekenhuis inmiddels verlaten. Er zou sprake zijn van een schutter. Volgens AT5 is het slachtoffer Semih K., die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op de 35-jarige Omar Kourrich. Diens verbrande lichaam werd gevonden bij het Tjeukemeer in Friesland. De vader van Semih, Engin K. was ook verdachte in de moord op Kourrich. Engin K. overleed op 42-jarige leeftijd in zijn cel.

Eerdere berichten:

Verdachte langer vast

Omar Kourrich vermoord