Man neergeschoten in Schiedam na gijzeling

Tijdens een gijzeling in Schiedam is volgens de politie vrijdagavond laat een man neergeschoten. Vrijdagavond kreeg de politie rond 21.15 de melding dat een man uit Krimpen aan den IJssel tegen zijn wil zou worden vastgehouden.

Gewonde man

Volgens de tip zou dat misschien in de omgeving van Schiedam gebeuren. Direct startte de politie een groot onderzoek. Er werd met een flink aantal eenheden naar de man gezocht.

Even later op de avond kwam er de melding binnen dat er mogelijk geschoten zou zijn in een woning aan de Rozenburgsestraat in Schiedam. Daarbij zou een gewonde man uit de woning een auto in zijn gedragen, waarna de auto vertrok.

Vlietlandziekenhuis

Agenten achtervolgden daarop het voertuig, dat op weg bleek te zijn naar het Vlietlandziekenhuis. Aan het Vlietlandplein hielden de agenten de auto staande. In het voertuig zat een man met een schotwond. Het bleek te gaan om de man waar de politie naar op zoek was in verband met de gijzeling. Hij is voor behandeling alsnog naar het ziekenhuis gebracht.

De bestuurder van de auto (42, met onbekend adres) werd aangehouden en zijn auto is voor onderzoek in beslag genomen.

Vuurwapen

Ondertussen stapte de politie naar binnen in de woning aan de Rozenburgsestraat. Voor de woning werd een 52-jarige man uit Schiedam aangehouden. Een vuurwapen dat daar werd gevonden werd in beslag genomen.

Wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld en wat de aanleiding is voor het hele incident is nog niet bekend. De politie doet hiernaar onderzoek.