Man neergeschoten in Zwolle

In Holtenbroek in Zwolle is vrijdagavond een man neergeschoten. De man is door familieleden naar het ziekenhuis gebracht en is volgens de politie in stabiele toestand. Daarop werd de politie gebeld, die een zoektocht op het schoolplein van een nabijgelegen basisschool opzette. Mogelijk is er gezocht naar het wapen.

Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd. De politie heeft kort met het slachtoffer gesproken, ook dat heeft nog niet meer duidelijkheid geschept. De politie heeft de straat waar de schietpartij plaatsvond en omliggende straten afgezet en is op zoek naar sporen. Op het schoolplein is tot laat in de avond met speurhonden en zaklampen gezocht.

‘Eén keer geschoten’

Buurtbewoners zeggen in de regionale krant De Stentor dat er ruzie in de familie was. Zij denken dat er maar een keer is geschoten. ‘Ik hoorde rond kwart voor negen één harde knal’, zegt een omwonende tegen de krant. ‘Ik dacht eerst dat het mijn zoon was die met een knal de voordeur dichtgooide. Drie kwartier later zag ik ineens allemaal politie en afzettingen.’

De politie is nog op zoek naar getuigen.