Man omgekomen bij schietincident in Houten (UPDATE)

In Houten is donderdagmorgen een man om het leven gekomen bij een schietpartij. Het gaat om de 37-jarige Rishi Rampadarath. De politie doet onderzoek, maar heeft geen verdachte aan kunnen houden.

Politie ter plaatse na de schietpartij op Stelhout in Houten donderdagmorgen (beeld: Michel van Bergen, Mizzle Media)

Omgekomen

De politie meldt donderdagmorgen dat er rond 05.30 een man is omgekomen bij een schietincident in Houten. Bij aankomst van de politie, blijkt de man al overleden. Ze doet onderzoek en vraagt of er getuigen zijn die wat hebben gezien. De politie geeft aan dat het ‘onbekend’ is waarom de man werd neergeschoten, en door wie. ‘Er is geen signalement of vluchtroute bekend van de dader of daders.’

Later op de dag brengt de politie de identiteit van het slachtoffer naar buiten. Het gaat om de 37-jarige Rishi Rampadarath.

Knallen

RTV Utrecht bericht dat het slachtoffer op straat werd gevonden. Op een parkeerplaats, bij het Stelhout, in de wijk Leebrug. Omwonenden werden wakker van ‘vijf harde knallen’. Bij het slachtoffer vonden ze een ‘luid treurende vrouw die bij hem geknield zat.’

Twee ambulances werden opgeroepen. maar de hulpdiensten konden volgens de politie niets meer voor het slachtoffer doen. De plaats delict is donderdagmorgen door de politie afgezet met schermen. Ook zette ze een helikopter in na de gebeurtenis.

Inmiddels is er een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgericht om het onderzoek te doen. Dat is een snel te vormen politieteam, dat vooral in de eerste dagen na de misdaad intensief onderzoek doet.

Volgens het AD runde Rishi Rampadarath een online handel in groente- en fruitpakketten, die het bedrijfje aan huis bezorgde. Rishi noemde zichzelf ook wel Richie. Omstanders denken dat hij is opgewacht, en van dichtbij doodgeschoten. De vrouw die in paniek bij hem zat, was volgens buren zijn Hindoestaanse moeder.