Man ontsnapt in Amsterdam aan kogels

Een man is zaterdagavond in Amsterdam beschoten door een of meerdere schutters. Hij vluchtte daarop een restaurant in. De politie deed onderzoek, maar heeft geen daders kunnen aanhouden.

Geschoten

De schietpartij vond zaterdagavond plaats even na 9 uur, in de Schaafstraat in Amsterdam-Noord. Een of meerdere schutters zouden volgens getuigen vanachter een busje tevoorschijn zijn gekomen, waarna het het vuur werd geopend op een man. De schoten misten doel, waarop de man een verderop gelegen restaurant binnen vluchtte. Daarop werd de politie gebeld. Volgens getuigen werd er twee of drie keer geschoten. Dit meldt de Amsterdamse stadsomroep AT5.

Kogels in deur

De kogels kwamen terecht in de deur van een sportschool die is gevestigd in de straat. Het personeel van het restaurant werd verrast door de man, die het overvolle restaurant binnenkwam met de melding ‘ik ben beschoten’. De politie in Amsterdam meldde zaterdagavond dat de schietpartij in het restaurant zelf plaats had gevonden. De bedrijfsleider liet aan Crimesite nadrukkelijk weten dat dit niet het geval was. Het bericht werd ook herroepen door de politie. De deuren van de sportschool waren gisteravond na de schietpartij nog geopend. De eigenaar van deze Muay Thai-boksschool klaagde in het verleden in lokale media over het feit dat hij regelmatig agressief werd aangesproken, omdat hij op de beruchte vrouwenhandelaar Saban Baran zou lijken.

Geen verdachte op de pont

De politie verrichte na de schietpartij sporenonderzoek en liet zich in de loop van de avond nog een aantal keren zien. De Amsterdamse politie laat zondagmiddag via voorlichter Rob van der Veen weten dat de politie zaterdagavond bij de pont over het IJ uitgekeken heeft naar de mogelijke daders, maar dat dit niets heeft opgeleverd.