Man ontsnapte aan schietende achtervolgers (VIDEO)

Er zitten zes mannen vast die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij een poging tot moord op een 20-jarige Rotterdammer op 8 juli in Enschede. De Rotterdammer werd vanuit een witte Peugeot beschoten op de Westerval in Enschede, vlakbij de A35.

Zwijgrecht

Volgens de politie (in Opsporing Verzocht) zat de schutter met vier andere mannen in de witte Peugeot 208. Diezelfde avond zijn zes mannen aangehouden voor betrokkenheid bij het schietincident. Ze beroepen zich allemaal op hun zwijgrecht.

De Rotterdammer wilde rond 20.30 vanuit Enschede naar huis rijden. Hij is bij een tankstation gefilmd. Op de camerabeelden van het tankstation is de witte Peugeot 208 te zien, die achter hem aan rijdt. Toen de Rotterdammer de Westerval opreed, ging de Peugeot achter hem bumperkleven. Daarna is vanuit de Peugeot op de Rotterdammer geschoten. Enkele kogels sloegen in in zijn auto.

Afrit

De Rotterdammer zwenkte verderop op het laatste moment een afrit van de snelweg in en ontsnapte. Daarna nam hij echter direct weer de oprit om de Peugeot te achtervolgen. In die tijd belde hij 112 en kreeg hij de politie aan de telefoon.

Op de Kuipersdijk in Enschede kwam het tot een nieuwe confrontatie. Het vijftal uit de Peugeot gooide stoeptegels kapot en bedreigde daarmee het slachtoffer. De Rotterdammer reed hard achteruitrijdt en vluchtte tot hij even later, op de Perikweg, de politie trof.

Daarna zijn zes verdachten aangehouden. De politie bracht de zaak naar buiten in de hoop dat getuigen zich melden.