Man op beeld toch de schutter niet

De politie in Amsterdam heeft de afgelopen woensdag aangehouden mogelijke verdachte van de liquidatie op Anass el Ajjoudi vrijdag weer vrijgelaten. Er is geen vermoeden meer dat de man de schutter is.

Niet de schutter

De politie zegt dat er wel ‘gegronde redenen’ waren om de man eerder aan te houden, meldt ze in een persbericht. Ondanks dat kon zijn betrokkenheid niet worden aangetoond. De politie denkt niet dat de man de schutter was, laat ze weten. Op 17 januari werd de 29-jarige Anass el Ajjoudi doodgeschoten in de Cornelis Springerstraat in Amsterdam.

Beelden

Afgelopen dinsdag werden er in Opsporing Verzocht beelden getoond van de avond van de liquidatie van El Ajjoudi. Daar was de vermoedelijke vluchtauto te zien: een grijze Ford Tourneo Connect. Ook liet het opsporingsprogramma beelden zien van een groepje mannen dat een snackbar binnenging, in de buurt van waar El Ajjoudi werd doodgeschoten.

Misverstand

Een van de mannen die daarop waren te zien, belde vervolgens de politie. Hij sprak daarna ook op het bureau met de wijkagent. Door een misverstand – de betrokken rechercheur was niet aanwezig op het bureau – werd hij later alsnog aangehouden door een arrestatieteam. Vrijdag werd de man weer vrijgelaten. Advocaat Gerald Roethof begreep eerder deze week niets van het handelen van justitie en politie: ‘Het lijkt een soort fishing-expeditie om ruis te creëren, maar wel over de rug van mijn cliënt’, meldde hij het nieuws van de stadszender AT5.

Beelden weg

Op de site van Opsporing Verzocht zijn de beelden inmiddels niet meer te zien. Er staat vermeld dat de ‘mogelijke betrokkenheid bij de dood van El Ajjoudi niet kan worden aangetoond.’