Man opgepakt voor liquidatie rapper Parsa

Een 24-jarige man is in Hongarije aangehouden wegens betrokkenheid bij de dood van rapper Parsa Maboud. Parsa kwam op 28 mei om het leven bij een schietincident tijdens een barbecue in Rotterdam. Tijdens het onderzoek bleek dat de verdachte mogelijk in het buitenland zat. Hij werd uiteindelijk door de politie in Hongarije gearresteerd.

Afgelopen dinsdag werd bekend dat een onbekende man de politie heeft getipt dat bij de liquidatie twee daders betrokken waren. Het zou gaan om twee jonge getinte mannen, waarvan een lang en slank is en de ander korter en wat dikker, die wordt steeds omschreven als ‘bol of vet’.

Vuurwapen

Parsa (echte naam Zadeh Maboud ) was bekend van sociale media. De rapper overleefde een eerdere aanslag. Die aanslag gebeurde toen hij 17 jaar was, in een fastfoodrestaurant in Rotterdam-Prinsenland. Een toen 22-jarige Rotterdammer beschoot hem. In de zomer van 2016 stond Parsa zelf voor de rechtbank, die hem veroordeelde voor het bezit van een vuurwapen en vijftien kogels. Hij kreeg vier maanden cel. Deskundigen stelden vast dat Parsa ‘licht verstandelijk gehandicapt’ is, worstelde met een posttraumatisch stress-syndroom en agressieproblemen tentoonspreidt.

Naam

Zadeh Maboud plaatste als Parsa010 filmpjes op internet. Ongeveer tien minuten voor de moord had hij nog een video op Snapchat gezet. Even na zonsondergang zat hij in een tuin te eten, hij volgde de Ramadan. De schutter kwam aanlopen terwijl hij herhaaldelijk de naam Parsa uitsprak. Dat is een gebruikelijke methode bij liquidaties om het doelwit in een groep vast te stellen.