Man opgepakt na drugsdumping in Duiven (UPDATE)

Man opgepakt na drugsdumping in Duiven (UPDATE)

De politie heeft zondagavond na de vondst van drugsafval in Duiven bij een zoekactie een verdachte opgepakt. De lekkende vaten en jerrycans met drugsafval waren gedumpt langs een fietspad op de Maststraat. Er kwamen dampen van de vaten af.

De politie kreeg zondagavond een melding van een omstander die in Duiven een voorbijrijdende bus zag waar damp en rook uitkwam. Rond 21.20 werden meerdere vaten gevonden langs een fietspad op de Maststraat. De brandweer kwam ter plaatse en verrichte metingen na de vondst van de lekkende vaten en jerrycans.

Getrokken pistool

Omroep Gelderland schrijft dat een politiehelikopter in de lucht de omgeving afspeurde na de vondst. Iets verderop, op de Dijkgraaf, controleerde een agent met getrokken pistool een verlaten bestelbus waaruit ook dampen kwamen.

Bij de nabijgelegen McDonald’s werd een verdachte in een ander bestelbusje aangetroffen. Hij sloeg al rennend op de vlucht, maar kon met behulp van een speurhond worden gearresteerd.

Het gaat om een 26-jarige man uit IJmuiden. Hij zit momenteel nog in hechtenis en zijn exacte rol wordt nog onderzocht.

Soortgelijke drugsdumping

In Angeren (ter hoogte van de Rijndijk) werden zondag soortgelijke vaten en jerrycans gevonden. Er wordt onderzocht of er een verband is tussen de twee dumpingen. Naar de inhoud van de vaten en jerrycans wordt onderzoek gedaan. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen worden verricht.