Vrouw opgepakt voor moordzaak Hoogeveen

De politie in Engeland heeft een vrouw aanhouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op Marcel Hoogerbrugge. Het slachtoffer werd op de avond van 20 december vorig jaar dood gevonden in zijn appartement aan de Dr. Anton Philipstraat in Hoogeveen.

De verdachte zal binnen enkele dagen worden overgeleverd aan de Nederlandse politie en worden verhoord.

Veel geweld

De 49-jarige Hoogerbrugge werd gevonden door zijn ouders, die enkele dagen niets van hem hadden gehoord. Het slachtoffer bleek met veel geweld om het leven te zijn gebracht.

Leger

Marcel Hoogerbrugge zat ooit in het leger en heeft in de jaren negentig gediend in Bosnië. In 2004 is hij weggegaan bij Defensie en sindsdien leidde hij volgens zijn familie een wat teruggetrokken bestaan. Hij had wel hobby’s, hij was een natuurliefhebber en deed veel aan sport, voornamelijk aan krachttraining. Hij had geen werk en leefde van een uitkering.

Geen braaksporen

Er waren bij de woning geen braaksporen gevonden, wat kan betekenen dat de dader door het slachtoffer zelf is binnengelaten of dat hij op de één of andere manier de sleutel van het pand had en op die manier is binnengekomen. Omdat er uit het huis geen waardevolle spullen zijn meegenomen, sluit de politie een roofmoord uit.

Mannenontmoetingsplaatsen

Gedurende het onderzoek ontdekte de politie dat Hoogerbrugge zo nu en dan aanwezig was op mannenontmoetingsplaatsen in de omgeving van zijn woonplaats, bijvoorbeeld in Ruinen, Spier of Emmen. Wat hij daar deed en met wie hij contact had, is niet bekend. Het rechercheteam zei er niet direct vanuit te gaan dat zijn bezoeken met zijn dood te maken hebben maar hoopte wel via andere bezoekers van de mannenontmoetingsplaatsen meer informatie over het leven van Hoogerbrugge te krijgen.

Zie ook de voorgaande berichten:

Politie dregt in gewelddadige moordzaak

Hoogerbrugge door veel geweld verrast