Man opgepakt voor runnen drugslabs

Een 20-jarige inwoner van het Zeeuwse Oosterland is gisteren gearresteerd omdat hij twee synthetische drugslabs zou hebben gerund die onlangs werden opgerold. Op 3 juli werd een lab ontruimd in het Brabantse Esch. Twee weken later viel de politie een woning en schuur binnen in Rilland. Met beide locaties zou de verdachte te maken hebben.

Grote ketel

In Rilland werden verschillende spullen, chemicaliën en afvalstoffen gevonden waarmee synthetische drugs konden worden geproduceerd. De politie deed in verband met dit onderzoek op drie adressen doorzoekingen. In het drugslab in Esch werd amfetamine olie geproduceerd. Experts van de politie spraken van een groot lab. Zo werd er o.a. een ketel van 1000 liter aangetroffen en drugsafval dat bij de productie van MDMA (XTC) vrij komt.

Zoutzuur

In Esch werden een 49-jarige man uit Hengelo en een 40-jarige Hongaarse vrouw aangehouden. Zij zitten nog in voorarrest. In een schuur aan de Duivenhoek in Rilland werden spullen zoals, ketels en tientallen jerrycans met chemicaliën zoals zoutzuur, methanol en restanten MDMA olie gevonden. In hoeverre ook hier daadwerkelijk geproduceerd werd is nog in onderzoek.