Man overleden na gewelddadige arrestatie NYC (VIDEO)

Een 43-jarige man in New York is overleden nadat hij op een gewelddadige manier werd gearresteerd door de politie. Die wilde hem arresteren omdat hij illegaal sigaretten zou hebben verkocht. Toen hij zich leek te verzetten, werd hij door vijf agenten overmeesterd. Eén van de agenten gebruikte een houdgreep om de nek van de man. Video na de klik.

De man riep verschillende keren dat hij geen adem kon halen. Toen de man niet meer reageerde, is een ambulance gebeld. Korte tijd daarna is de man overleden. De politie zegt dat hij overleed aan een hartaanval.

Op beelden die door omstanders van de arrestatie zijn gemaakt, is te zien dat een van de agenten een houdgreep gebruikt waarbij de luchtpijp wordt afgesneden. De greep is verboden bij de politie. De video heeft in de Verenigde Staten tot veel opschudding geleid, omdat de man eerst tegen de politie zegt dat hij onschuldig is en zich niet agressief lijkt te gedragen. Volgens de omstanders probeerde de man een ruzie te sussen.

De burgemeester van New York, Bill De Blasio, heeft de beelden 'verontrustend' genoemd en heeft gezegd dat het incident zal worden onderzocht.

{youtube}pvATEjsf41g{/youtube}