Man overleden na steekpartij bij flat Florijn in A’dam-Zuidoost

De man die dinsdagavond rond 19.15 zwaargewond raakte bij een steekpartij bij flatgebouw Florijn in Amsterdam-Zuidoost is woensdag aan zijn verwondingen overleden. De politie is op zoek naar twee verdachten.

Twee gewonden

Bij de steekpartij in de Bijlmer vielen twee gewonden. Hulpverleners hebben ter plaatse het zwaargewonde slachtoffer nog gereanimeerd, waarna hij in kritieke toestand in het ziekenhuis belandde. Het tweede slachtoffer raakte slechts lichtgewond en kon ter plekke worden behandeld.

In de directe omgeving is lange tijd gezocht naar twee relatief kleine verdachten die donkere kleding en een capuchon op hun hoofd droegen. Ze vluchtten te voet in de richting van de Bijlmerdreef.

Genciël “Genna” Feller

Het was het tweede incident in de Bijlmer op dinsdag. ’s Middags werd er in de Kloekhorststraat in Amsterdam-Zuidoost door onbekenden in de lucht geschoten. Dat is de straat waar de maandag op Curaçao geliquideerde crimineel Genciël “Genna” Feller (23) opgroeide en zijn familie woont.

Het Parool gaat ervan uit dat deze schoten een waarschuwing zijn aan het adres van de familie en verband houden met de rippartij van honderden kilo’s cocaïne waar Feller voor verantwoordelijk zou zijn gehouden. Een Surinaamse crimineel zou zijn bestolen. Vrienden van Feller zouden volgens Het Parool vrezen voor meer geweld.

Genciël Feller zat enige tijd vast voor een schietpartij in parkeergarage The Bank in de Amstelstraat in Amsterdam. Bij die schietpartij, op 18 mei van dit jaar, kwam de 26-jarige Orfeo Gefferie uit Almere om het leven.