Man plakte geladen machinegeweren onder bus

De Engelsman Andrew Billings (foto) kocht 2 Scorpion automatische vuurwapens en een Luger in Nederland. Twee van de drie vuurwapens waren geladen toen Nicholas Barbary, een maat van Billings, ze in België met magneten onder een toeristenbus plakte, die vervolgens naar Engeland reed. 

De Engelsen hadden ook een peilzender onder de touring car geplaatst, zodat ze de route van de auto konden volgen. Zowel de reisorganisatie, als de buschauffeur wisten van niets.

Geluidsdemper

Uiteindelijk stopte de bus bij het eindpunt, een garage in Coventry. Daar haalden Barbary en een tweede man de in plastic verpakte wapens (zie foto onder) onder de bus vandaan. Ze werden onderweg naar het stadje Crawley gearresteerd door de politie. Naast de wapens hadden ze ook een geluidsdemper en verschillende pakketten met munitie in hun bezit.

Vinkeveen

Billings probeerde ondertussen vanuit Nederland in Engeland een koper te vinden voor de wapens en de munitie. Hij werd in juli van het vorig jaar opgepakt in een vakantiewoning in Vinkeveen. In oktober werd hij overgeleverd naar Groot-Brittannië. Donderdag werd Billings veroordeeld tot 12 jaar cel. De andere 2 verdachten werden vorig jaar al veroordeeld tot gevangenisstraffen tot 16 jaar.