Man probeert vriend vrij te hacken

Een man in de Amerikaanse staat Michigan heeft geprobeerd een vriend van hem uit de gevangenis te halen door een computersysteem te hacken, zo schrijft website The Register. Hij installeerde malware op een systeem van het bestuur van Washtenaw County.

Inloggegevens

Konrads Voits (27) maakte een domein aan waarbij hij de “w” voor de “v” verwisselde, aldus de aanklacht die momenteel voorligt. Vervolgens stuurde hij phishing-mails naar ambtenaren in de hoop dat die door zouden klikken. Daarmee zou hij toegang tot het computersysteem van de county kunnen bewerkstelligen en wijzigingen in de administratie aanbrengen zodat de gevangenis opdracht zou krijgen de man op vrije voeten te stellen.

Deal

Ook belde hij ambtenaren met het voorwendsel een IT-medewerker te zijn. Hij liet hen een bestand downloaden. Voits had aanvankelijk succes: hij bemachtigde inloggegevens van 1600 medewerkers. De poging werd echter ontdekt toen hij wijzigingen probeerde aan te brengen in het systeem dat de registratie van de detentie van de bevolking beheert. De hacker kreeg de recherche op zijn dak.

Er staat zeer forse celstraf op de misdrijven. Omdat de verdachte met zijn schuldbekentenis een deal heeft gemaakt krijgt hij hierop een reductie en komt hij er misschien vanaf met tien jaar cel.