Man schiet vriendin door het hoofd

In het Belgische Hasselt heeft maandag een 24-jarige man zijn vriendin twee keer door het hoofd geschoten. Het slachtoffer, de 19-jarige Didi Swiers uit Houthalen (foto), heeft de aanslag overleefd en volgens een woordvoerster van het Hasseltse Parket is haar toestand inmiddels stabiel. De verdachte is maandagavond aangehouden door de politie.

(Foto: Nieuwsblad.be)

 

 

De schietpartij was ’s morgens op een parkeerplaats van een uitzendbureau in Hasselt, dat melden verschillende media. Na ongeveer 6 uur onderhandelen met de politie kon de 24-jarige verdachte vlakbij een vakantiepark waar hij zich schuil hield, worden aangehouden.

Volgens diverse Belgische media zouden de twee relatieproblemen hebben, maar dat wordt door de moeder van de verdachte tegengesproken in het Belgische Nieuwsblad. Zij zegt dat de twee stapelgek op elkaar waren en dat ze goed voor elkaar zorgden. Volgens haar werd hun relatie niet door iedereen geaccepteerd en ligt daar het probleem. Twee jaar geleden zouden de twee om die reden al een keer zijn weggelopen.

De moeder zegt ook dat haar zoon bij zijn vriendin wilde zijn en hij zou haar na de schietpartij hebben gebeld om afscheid te nemen. Hij heeft volgens de vrouw pillen geslikt om een einde aan zijn leven te maken. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid.