Man schietpartij Amsterdam overleden

De man die donderdagavond rond 22.00 werd neergeschoten in Amsterdam-West is aan zijn verwondingen overleden, zo heeft de politie laten weten. De identiteit van het slachtoffer, volgens buurtbewoners een 19-jarige man, is nog niet bekend gemaakt. De politie heeft een signalement van 2 mogelijke daders. 

De politie trof het zwaar gewonde slachtoffer aan in een portiek in de Piet Mondriaanstraat. Een speurtocht naar de daders onder andere met een politiehelikopter leverde geen resultaat op. Het slachtoffer werd kort voor de schietpartij afgezet door en taxi, de politie is nog op zoek naar de chauffeur.

Signalement

Dader 1 was volgens de politie gekleed in een zwarte glimmende jas met een zwarte hoody; hij zou weggelopen zijn richting de Jan Voermanstraat. Dader 2 was gekleed in donkere jas en had de capuchon van een hoody op. Deze dader is weggelopen richting het water dat evenwijdig loopt aan de metro- spoorbaan.

Een paar straten verderop, in de Thorn Prikkerstraat, brandde rond 04.00 ’s ochtends een auto uit.  De politie kon nog niet zeggen of het een vluchtauto is die door de daders is gebruikt. De  auto is weggesleept voor nader onderzoek.

Piet Mondriaan-groep

Volgens Het Parool zijn in de buurt waar de schietpartij plaatsvond al langer problemen met jonge criminelen, vooral van Marokkaanse afkomst. De ‘Piet Mondriaan-groep’ was lang doelwit van politieonderzoeken.