Deze man schoot The Voice-zangeres dood

De man die de Amerikaanse zangeres Christina Grimmie doodschoot, is de 27-jarige Kevin James Loibl uit Florida. Grimmie werd bekend vanwege haar deelname aan The Voice, en werd na een concert doodgeschoten. De schutter is waarschijnlijk speciaal naar de Amerikaanse stad Orlando gekomen om haar te vermoorden.

Handtekeningen uitdelen

Loibl woonde namelijk in een ander deel van Florida. Hij schoot Grimmie vrijdagavond neer toen zij handtekeningen aan fans aan het uitdelen was. Ze bezweek later aan haar verwondingen.

De schutter had twee pistolen en een mes bij zich. Hij heeft later zelfmoord gepleegd. Dat gebeurde nadat een omstander hem op de grond had gewerkt. Loibl schoot zichzelf toen dood.

Dader pleegt zelfmoord

De man die de moordenaar tegen de grond werkte, was de broer van zangeres Grimmie. Volgens de politie heeft hij waarschijnlijk ’talloze levens’ gered. De broer raakte niet gewond bij zijn actie.

Wat het motief voor de moord is, is nog altijd onduidelijk. De twee kenden elkaar niet persoonlijk. De politie bekijkt daarom nu de telefoon en computer van Loibl, in de hoop daar aanwijzingen te vinden waarom hij Grimmie doodschoot.