Man slaat vriendin dood

Een vrouw van 24 jaar is zaterdagavond overleden nadat ze door haar vriend in elkaar was geslagen in Amsterdam. De 41-jarige vriend meldde zich zaterdagavond zelf bij het politiebureau met de mededeling dat hij en zijn vriendin ruzie hadden gehad, waarbij ook was gevochten. Volgens de politie lijkt het erop dat de mishandeling in de woning aan het Transvaalplein heeft plaatsgevonden.

Reanimatie

De aanleiding voor de vechtpartij is nog niet bekend. De politie kreeg zaterdagavond rond kwart over zeven een melding binnen. Agenten spoedden zich naar de woning liggen aan het Transvaalplein. Reanimatie door de meldster, politiepersoneel, brandweerpersoneel en ambulancepersoneel mocht niet baten.

Aangehouden

Volgens de politie was het 'overduidelijk' dat de vrouw fors was mishandeld. Forensisch specialisten hebben in de woning een onderzoek gedaan. De verdachte kwam zaterdagavond om tien voor tien aan het bureau. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Rechercheurs van het bureau Districtsrecherche Oost hebben de zaak in behandeling.