Man springt van flat na inval AT (VIDEO)

Chaotische taferelen gisteravond bij een inval van een arrestatieteam in Amsterdam-West. Een verdachte vlucht naar het balkon, wordt door een abseilende agent onderschept en springt dan op een luchtkussen van de brandweer.

Het incident vond plaats in een flatwoning aan de Karel Doormanstraat. Bij de politie was een melding binnengekomen dat twee mannen in een woning zaten, waarvan de een de ander mogelijk onder druk zette. Toen de politie onderzoek ging doen, werd duidelijk dat één van de mannen dreigde naar beneden te springen.

Daarom werd besloten om een onderhandelaar, een arrestatieteam en de brandweer met een zogenaamde sprongredder (luchtkussen) in te zetten.

https://www.youtube.com/watch?v=biLrN8FenvM

Alcohol

Tijdens de inzet bleek dat de mannen mogelijk onder invloed van alcohol waren. Zij wilden geen medewerking verlenen aan een oplossing van het probleem. Tijdens het forceren van de toegangsdeur van de flat wilde één van de mannen vanaf het balkon naar beneden springen. Een lid van het arrestatieteam kwam abseilend vanaf het dak naar het bewuste balkon. De man nam een soort snoekduik naar buiten. In de lucht hangend aan de abseillijn vond een korte worsteling plaats. De man worstelde zich los en liet zich vallen.

Aanhouding

Brandweerlieden hadden kort daarvoor het valkussen in positie gebracht onder het balkon. Het lid van het arrestatieteam voorkwam met zijn actie dat de man naast de geplaatste sprongredder terechtkwam. Toen de man uiteindelijk naar beneden viel, kwam hij in de sprongredder terecht. Daar is hij aangehouden, na controle door ambulancepersoneel is hij overgebracht naar een cellencomplex. De recherche is een onderzoek gestart naar wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld.