Man steekt 9 keer, OM eist 3 jaar

Het Openbaar Ministerie heeft tegen een 52-jarige man uit Delft een gevangenisstraf geëist van drie jaar voor het neersteken van een man uit Rotterdam. Het incident vond plaats op maandagavond 2 oktober 2017. Een 28-jarige vrouw uit Capelle-aan-den-IJssel verhaal kwam halen bij haar ex (de 52-jarige man uit Delft) van wie zij nog geld te goed meende te hebben. 

De vrouw werd vergezeld door een Rotterdammer van 51 jaar, die een doorgeladen pistool op zak had.

Voordeur

In Delft aangekomen bonkte het duo op de deur van de woning van de 52-jarige Delftenaar. Op een gegeven moment trapte het tweetal ook een ruit van de voordeur in. Daarop kwam de bewoner met een mes in zijn hand naar buiten gestormd.

‘Schiet dan!’

De 51-jarige Rotterdammer greep hierop zijn pistool en hield dat zichtbaar voor de man uit Delft in zijn hand. Die riep: ‘Schiet dan!’ Toen de Rotterdammer dat niet deed, stak de Delftenaar negen keer op hem in, in zijn buik, onder zijn oksel, onder zijn oog en op zijn schedel. Hij ging bovenop de Rotterdammer zitten en liet zijn vrouw 112 bellen. Het slachtoffer werd met ernstig letsel afgevoerd naar het ziekenhuis en overleefde zijn verwondingen op het nippertje.

Poging tot doodslag

Volgens het OM is de man uit Delft schuldig aan een poging tot doodslag en eiste tegen hem een gevangenisstraf van drie jaar. De Delftenaar beroept zich op noodweer. Tegen de Rotterdammer die neergestoken werd eiste het OM acht maanden voor poging tot afpersing en verboden wapenbezit. Voor de 28-jarige vrouw uit Capelle-aan-den-IJssel vroeg de officier van justitie vrijspraak.