Agent schiet aanvaller neer op straat (UPDATE)

In Haghorst bij Tilburg is op straat een agent aangevallen door iemand met een mes. Volgens de politie is op de agent ingestoken die daarop een schot met zijn dienstwapen heeft gelost. De aanvaller werd daarbij neergeschoten.

Pool

De politie zegt rond 12.30 meldingen te hebben gekregen over iemand die met messen over straat liep op de Moergestelseweg. Agenten kwamen enkele minuten later ter plaatse en zagen een 22-jarige man uit Polen rondlopen met twee messen. Zij spraken de man aan, waarna hij een van de agenten aanviel en stak met een mes. De agent raakt hierbij lichtgewond en is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen.

Om de verdachte te stoppen is er eerst een waarschuwingsschot gelost en daarna gericht geschoten op de verdachte omdat die niet reageerde. De verdachte is aangehouden en buiten levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. De messen zijn in beslaggenomen.

Noodweer

De Rijksrecherche en forensische opsporing kwamen ter plaatse om onderzoek te doen naar het incident.

Een agent mag schieten om iemand aan te houden die van een ernstig feit wordt verdacht, zoals bijvoorbeeld een gewapende overval of een (poging) doodslag of moord. Agenten hebben geleerd om op de benen van een verdachte te schieten. Als er levensgevaar dreigt voor omstanders en/of de agent zelf is dan er sprake van noodweer en mag de agent direct schieten én ook op het bovenlichaam richten in plaats van op de benen.