Man steekt drie passanten neer

Dinsdagavond heeft een man op de Jan Evertsenstraat in Amsterdam-West vlak na elkaar drie passanten neergestoken. Hij is door de politie kort daarna aangehouden. De gewonden zijn behandeld in het ziekenhuis.

Snorfiets

Volgens de politie sprong de man rond 23.00 voor een man op een snorfiets, die stopte. Hij beval dat het slachtoffer zijn snorfiets af zou staan. Toen deze dit niet meteen deed stak de man toe. Het slachtoffer bleef gewond achter op straat.

De man liep door en stapte op een andere snorfietser af met dezelfde eis. Ook deze stak hij met een mes. Dit slachtoffer kon zelf naar het ziekenhuis rijden. De dader sprak daarna de bestuurder van een auto aan en dwong de bestuurder zijn auto af te staan. Toen die uit zijn auto stapte werd ook hij gestoken. De dader ging er te voet vandoor en liet het slachtoffer achter.

Camerabeelden

De politie keek na de melding van het steekincident via camerabeelden naar de verdachte uit. Hij werd opgepikt en gevolgd, waarna politie-eenheden naar hem toe werden gedirigeerd. In de Witte de Withstraat, ook in Amsterdam-West is hij aangehouden. Op de camerabeelden is te zien dat de man voor zijn aanhouding iets weggooide. Dit was een mes dat door de politie in beslag is genomen.

De verdachte is een 32-jarige man uit Apeldoorn.

Het eerste en derde slachtoffer zijn voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Alle drie de slachtoffers verkeren buiten levensgevaar.