Man valt politie aan met groot mes en taser

Een 22-jarige man uit Etten-Leur heeft in de nacht van zaterdag op zondag met een groot mes en een taser politieagenten aan te vallen. De politie loste twee waarschuwingsschoten voordat de man kon worden aangehouden. Eerder probeerde de man al een medewerker van een café neer te steken.

De man was eerder die avond het café uitgezet, omdat hij mensen lastig viel en met stoelen omgooide. Hij kwam later terug, en viel toen een serveerder aan.

Ingesloten in het café

De barman kon zich met een reclamebord verweren en kon toen het café invluchten. Daar deed hij de deur op slot, zo schrijft Omroep Brabant. De verdachte bleef met het mes en de taser voor de deur staan, en probeerde met het mes een ruit te vernielen. Ook rende hij achter voorbijgangers aan.

Politie wordt aangevallen

Meerdere getuigen belden de politie. Die gingen naar het Raadhuisplein, waar de man zich bevond. Die viel direct aan: hij stak door de achterruit van de politieauto. De agenten zagen dat de man onder het bloed zat, waarschijnlijk heeft hij zichzelf gestoken.

De man gooide het mes naar een politiehond, en dreigde met de taser. Nadat de agenten waarschuwingsschoten had gelost, gooide de man de taser neer. De 22-jarige man kon toen worden meegenomen naar het bureau, waar hij nog vast zit.