Man vastgeniet aan keukenvloer

Vorige week werden in Ierland twee mannen uit Limerick veroordeeld tot drie jaar cel. Ze hadden hun 53-jarige slachtoffer met een nietpistool vastgeniet aan de keukenvloer, zo bekende het tweetal. Crimesite heeft al eerder bericht over de gruweldaden van Ierse criminelen. 

Gerard Mackin (33, foto links) en Patrick Hayes (foto onder) hadden in september 2015 een afspraak met Dan Quilligan in een woning in Limerick. Toen Quilligan bij het huis arriveerde werd hij opgewacht door een groepje mannen.

Linker voet

Quilligan werd in de keuken op een stoel gezet, geslagen en vastgebonden. Vervolgens werd zijn rechterschoen uitgetrokken en werd er gedreigd met een nietpistool. Even later werd het pistool daadwerkelijk gebruikt: Quilligans linker voet werd vastgeniet aan de keukenvloer. Kort daarop vertrokken de mannen. Quilligan wist na veel moeite los te komen. Hij werd in het ziekenhuis behandeld. Het slachtoffer zegt nog steeds niet goed te kunnen lopen.

Mackin en Hayes persten het slachtoffer af en wilden hem met het nietpistool dwingen met 15.000 euro over de brug te komen. Hayes, die in de jaren tachtig beroepsmilitair was, is eerder met justitie in aanraking geweest. Mackin, oorspronkelijk afkomstig uit Belfast, werd door de rechtbank eerder veroordeeld voor doodslag, maar in hoger beroep vrij gesproken.