Man verborg lichamen van vrouwen in vrieskist

In Londen heeft de politie de identiteit vastgesteld van twee vrouwen wiens lichamen twee weken geleden in een vrieskist werden gevonden in een appartement in een oostelijk stadsdeel. Een 34-jarige man is verdacht van wegmaken van de lichamen.

Vermist

De vrouwen zijn een Hongaarse, Henriett Szucs (34) die al enige tijd zonder vaste verblijfplaats in het VK woonde, en de Britse Mihrican Mustafa (38) die sinds 10 mei 2018 was vermist. Wanneer de Hongaarse vrouw als vermist is opgegeven is nog in onderzoek.

De politie werd enige weken geleden benaderd door een vriend van een 34-jarige man die zich zorgen maakte over diens gezondheid. Nadat agenten op 26 april de flat van de 34-jarige, in Canning Town, binnengingen vonden ze een vrieskist met twee deels vergane lichamen dicht tegen elkaar geplakt. Er was geen elektriciteit in de flat en de vriesvoorziening stond al langere tijd uit.

Moordonderzoek

De verdachte is de Brit Zahid Younis. Hij is formeel in staat van beschuldiging gesteld voor het onwettig voorkomen van lijkbezorging maar er loopt ook een moordonderzoek. Daarin wordt geprobeerd vast te stellen hoe de vrouwen aan hun einde zijn gekomen. Deze week was de verdachte aanwezig voor een pro forma-zitting voor de rechters van Kingston Court. Hij bevestigde zijn persoonsgegevens en deed er het zwijgen toe.

De vraag hoe de vrouwen met Younis in contact kunnen zijn gekomen is nog in onderzoek.