Verdachte in zaak Orlando aangehouden (UPDATE2)

De politie heeft zondag een man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van Orlando Boldewijn uit Rotterdam.

Aanhouding

In verband met de dood van Orlando hield de politie vandaag een 27-jarige man uit Den Haag aan. Meer informatie geeft de politie niet. De Telegraaf meldt vanavond op basis van informatie van ‘bronnen’ dat het om de 27-jarige Roy B. gaat, die volgens de krant een visstek zou hebben op de plaats waar Orlando’s lichaam werd gevonden. Een plek die alleen per boot bereikbaar is.

Seksbootje

Eerder werd duidelijk dat de politie een 27-jarige man had betrokken bij een reconstructie van de laatste bewegingen van Orlando. Inmiddels is ook bekend dat Orlando de avond voor zijn dood een afspraak met deze man had, aan hetzelfde water waar hij later levenloos werd gevonden. Orlando maakte afspraakjes via de gay dating-website Grindr. De 27-jarige man zou bij De Blauwe Loper een visboot hebben gehad, die de afgelopen weken ook wel als het ‘seksbootje’ is aangeduid.

Anonieme tip

Orlando Boldewijn raakte zondag 18 februari na een afspraak in Den Haag vermist. Uit onderzoek bleek dat hij voor het laatst in Den Haag was gezien. Naar aanleiding van een anonieme tip werd maandagavond 26 februari door duikers gericht gezocht in het water van De Blauwe Loper in Ypenburg. Diezelfde avond werd het lichaam van Orlando in het water aangetroffen.

Alles uit de kast

De afgelopen weken werkte een Team Grootschalige Opsporing onophoudelijk aan de zaak, meldt de politie: ‘Sporenonderzoek, flyeracties, getuigenoproepen via (social) media, buurtonderzoek, een oproep in Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht. Alles werd uit de kast getrokken om informatie boven tafel te krijgen over het lot van Orlando. Die inzet en de vele tips hebben geleid tot de aanhouding van vandaag.’

Een tip over de zaak bleek overigens op de site van de Nationale politie te hebben gehaperd.

 

Lees hier meer:

Dood Orlando blijft onopgelost

Lichaam Orlando gevonden na tip (VIDEO)