Man verdacht van jarenlang kindermisbruik

Een 42-jarige man uit Simpelveld zit vast voor het misbruik, verkrachten en mishandelen van zijn kinderen (3, 4 en 6 jaar), nichtje en drie vrouwen. De man zou zich veertien jaar lang hebben beziggehouden met kindermisbruik en incest. Ook zou hij zijn toenmalige partner hebben gedwongen om seksuele handelingen bij peuters te verrichten.

Dat schrijft De Telegraaf op basis van vertrouwelijke stukken. De vrouw zou ook zijn mishandeld door Ricardo G.; ze kreeg trappen in haar buik na twee miskramen. De man wordt er ook van verdacht het 15-jarige zusje van de vrouw te hebben misbruikt. Ook misbruikte G. volgens de politie zijn 13-jarige nichtje als ze bij hem op bezoek kwam.

‘Gooien met kinderen’

Zijn eigen kinderen zou hij niet alleen hebben misbruikt, maar ook hebben mishandeld. In het dossier staat te lezen dat G. ‘gooide met kinderen’.

De slachtoffers hebben tegenover de recherche verklaard dat G. filmpjes en foto’s maakte van onder meer seksuele handelingen met kinderen. De politie hebben bij een huiszoeking laptops en opslagmedia gevonden, waarop kinderpornografische afbeeldingen en filmpjes staan.

G. ontkent

G. ontkent het grootste deel van de beschuldigingen, verklaart zijn advocaat Bart Welvaart in de krant. Het dossier staat volgens G. ‘boordevol leugens’. Hij verklaart dat zijn ex de kinderen misbruikte. Naar de zaak wordt nog onderzoek gedaan.