Man verdacht van ontucht met verdwenen meisje

De 33-jarige Hagenaar die woensdag werd aangehouden voor betrokkenheid bij de vermissing van de 14-jarige Nsimire heeft mogelijk ook ontuchtige handelingen verricht met het meisje. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Den Haag. De rechter-commissaris heeft vandaag het voorarrest van de verdachte met 14 dagen verlengd. 

De man wordt in de eerste plaats verdacht van het onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag. Het meisje werd sinds 27 juli gemist en afgelopen woensdag na een tip door de politie op straat aangetroffen. Dezelfde avond nog werd de verdachte aangehouden (hieronder beelden van de aanhouding). Vermoedelijk heeft de man – in elk geval gedurende enige tijd – de tiener geholpen zich verborgen te houden.

Dwang

Nadat de man was gearresteerd, is zijn woning doorzocht door de politie. Daarbij zijn aanwijzingen gevonden dat daar seksuele handelingen zijn verricht, mogelijk onder dwang. Om welke aanwijzingen het gaat heeft het OM verder niet bekend gemaakt.

Vooralsnog is nog geen duidelijk beeld ontstaan van de drieënhalve week dat het meisje werd vermist. Het onderzoek daarnaar wordt nog onverminderd doorgezet, aldus het OM.